Scroll Top

De VDE meting

De VDE meting

 

vde meting
vde meting

Tijdens de VDE meting controleer ik de machine op de volgende punten:

  • Isolatieweerstand 
  • Weerstand beschermingsleiding 
  • Lekstroom
  • Netspanning 
  • Belastingstroom 

* Deze meting is altijd gratis en hoort bij het veilig stellen van een machine na de reparatie. Een monteur kan na een reparatie alleen met een vde meting controleren of die zijn werk goed en veilig heeft gedaan.

Isolatieweerstand meting

Het doel van deze meting is te bepalen of de isolatie tussen de spanningvoerende delen en de metalen delen van de machine een voldoende hoge weerstand heeft. Mocht dat niet zo zijn, dan kan er spanning op de metalen delen komen te staan. Een spanning op de aanraakbare metalen delen kan een gevaarlijke situatie opleveren.

Lekstroom meting

De lekstroomtest geeft de lekstroom aan van het verschil tussen de stromen in de fase- en nul geleiders. Deze test laat dus zien hoeveel stroom er weg lekt via het aardpunt van de machine.

Aardingsweerstand

Tijdens deze meting controleer ik of de aarding in de machine wel goed is. Mocht er tijdens een defect in de machine spanning op de metalen delen komen te staan zorgt de aarding in de machine er voor dat de spanning via de aardedraad in de meterkast terecht komt zodat de aardlekschakelaar uitschakelt.

 

Netspannings meting

Tijdens deze meting controleer ik of de spanning waar de machine op aangesloten is correct is.

 

Belastingstroom meting

Bij deze meting kan ik  meten hoeveel stroom de machine daadwerkelijk afneemt.