Scroll Top

Heeft u ook een stinkende wasmachine

Heeft u ook een stinkende wasmachine?

Doordat de machines beter worden en de zeepfabrikanten hun zeep steeds verder ontwikkelen is het mogelijk om op lage temperaturen te wassen. De meeste mensen wassen alleen nog op 30 en 40 graden. Nu lijkt dat voor de portemonnee wel leuk, maar de wasmachine heeft daar minder baat bij. Er zitten in zeep namelijk oliën en vetten, die bij elke wasbeurt op een lage temperatuur een klein filmlaagje achterlaten in de machine. Nu is dat bij één was niet zo’n probleem, maar keer op keer, week na week kan dit er voor zorgen dat de machine vervuild. Met als gevolg een stinkende wasmachine en vlekken in kleren die net gewassen zijn. Deze vervuiling noemt men “vetluis”.

vetluis wasmachine

 

Vetluis is eenvoudig te voorkomen door nog eens goed naar de voorgeschreven zeepdosering van de zeepfabrikant  te kijken en uw dosering daar op aan te passen. Gemiddeld zult u ongeveer tussen de 60ml  en de 85ml zeep nodig hebben voor een volledig programma.

Ook is het belangrijk om de wasmachine ongeveer 1 keer  in de 2 maanden een wasbeurt te laten draaien op de hoogst mogelijke temperatuur die de machine heeft. Alle vetten, oliën en zeepresten worden opgelost zodat de machine weer lekker schoon is. Het is raadzaam om tijdens dit programma geen zeep of kleding toe te voegen in verband met het los komen van vervuiling uit de trommel. Toevoeging van soda of een machinereiniger is aan te raden.